Reader's Digest.se
  • OM OSS
  • ADRESSÄNDRING
  • PRENUMERERA

Stör på klostervis

Picture
Ingredienser (6 personer)
900 gram filéer av stör (eller sötvattenfisk)
Cirka 150 gram smör
100 gram mjöl
Cirka 5 deciliter fiskbuljong
2–2,5 deciliter gräddfil
Salt efter smak
Några lagerblad
400 gram gul lök
2 ägg
150 gram champinjoner (helst hattar)
1 liten burk krabbkött
100 gram hårdost (typ parmesan)
Färsk dill

Tillagning
1. Skär fisken i sex delar och stek lätt i en matsked smör.
2.Tillaga såsen: Smält 100 gram av smöret i en kastrull, rör ner mjölet och fräs det gyllenbrunt. Tillsätt kokande fiskbuljong under omrörning. Låt såsen tjockna. Koka upp den och tillsätt gräddfilen. Koka upp igen och låt såsen puttra tills den är lagom tjock. Salta efter smak och lägg i några lagerblad.
3. Skär löken i tunna, halva ringar och stek dem gyllenbruna i smör.
4. Koka äggen, skölj dem i kallvatten, skala och skär dem i fyra delar.
5. Skiva svampen och stek den i en sked smör.
6. Häll lite sås i en rund ugnsfast form. Lägg i de stekta fiskbitarna och häll lite sås över dem. Fördela lök, ägg, svamp och krabbkött sida vid sida på varje fiskbit och häll lite sås över. Toppa med riven ost och grädda fisken 25 minuter i 180
grader. Strö över hackad dill före serveringen.

Kundtjänst
E-post: kundtjanst@readersdigest.se
Telefon: 08-566 276 66
Öppettider: 09.30 – 15.00
Post: Reader's Digest, PO Box 7000,
202 26 Malmö
Redaktionen
E-post: red@readersdigest.se
Telefon: 040-666 0163


Annons- och bilagebeställning
E-post: annonse@detbeste.no
Telefon: +47 66 71 60 08
Powered by Create your own unique website with customizable templates.