”Mina rätter tar dig med på en resa”
Den schweiziske kocken Didier de Courten föredrar autentisk och äkta kokkonst.

Min mamma var en fantastisk kock. Redan som barn brukade jag gå in i köket där jag alltid var välkommen. Tack vare arvet från mammas sida stod det tidigt klart för mig att matlagning skulle bli mitt yrke. Det fanns alltid en massa människor runt vårt bord så för mig har denna miljö alltid varit synonym med njutning och trivsel. Jag är stolt över att ha mina rötter i bergen och jag använder massor av ingredienser från kantonen Valais. Min släkt har av tradition fött upp Herensboskap. Alla mina köttprodukter, inklusive torkat kött, är mycket uppskattade. Jag serverar enkel mat och mitt mål är att visa aktning för råvarornas äkthet och samtidigt introducera nya metoder. Jag kombinerar också gärna regionala råvaror (som aprikos, sparris, ost och rågbröd) med Medelhavssmaker, till exempel genom att använda citrus- och olivolja. Folk säger ofta att mina rätter tar dem med på en resa. Att laga mat är någonting ytterst väsentligt. I dag har vi av någon anledning tappat bort denna viktiga sida av livet – många tänker inte på vad de äter. Man bryr sig inte längre om huruvida man äter bra mat fastän det är lika viktigt som att andas. Själv tar jag det ansvaret på största allvar.
Didier de Courten
Född: 21 augusti 1968
Familj: Gift med Carmelina. Två barn.
Restauranger: L’Atelier Gourmand (brasserie) och Didier de Courten Restaurant (gastronomisk) i Sierre i Schweiz.
Speciella egenskaper: Föder upp kor. Har 19 poäng i Gault et Millau och två stjärnor i Guide Michelin.
Didier de Courten
Född: 21 augusti 1968
Familj: Gift med Carmelina. Två barn.
Restauranger: L’Atelier Gourmand (brasserie) och Didier de Courten Restaurant (gastronomisk) i Sierre i Schweiz.
Speciella egenskaper: Föder upp kor. Har 19 poäng i Gault et Millau och två stjärnor i Guide Michelin.