Reader's Digest.se
  • OM OSS
  • ADRESSÄNDRING
  • PRENUMERERA

Hjortfilé med ugnsbakad rödlök

Picture
Till 4 personer

Sufflé: 2 schalottenlökar  50 gram pancetta   smör  3 vitlöksklyftor  ett knippe örter (timjan, oregano, gräslök)  3,5 deciliter grädde  360 gram ej dagsfärskt vitt bröd  70 gram torkad karljohanssvamp  3 ägg  3 äggvitor

Filé: 500 gram hjortfilé  olja  1 dl viltbuljong  20 gram färska enbär
 4 söta rödlökar  olivolja  salt  peppar  ett knippe timjan.

Tillredning
Sufflé: Tärna schalottenlök och pancetta och fräs i smör. Tillsätt de hela vitlöksklyftorna och de hackade  örterna. Häll över grädden, koka upp och ta bort från spisen.


Skär brödet i tärningar, strö den torkade karljohanssvampen över brödet och täck alltsammans med gräddblandningen. Låt stå ungefär en halvtimme och ta sedan bort vitlöksklyftorna. Blanda samman och tillsätt äggen och slutligen de uppvispade äggvitorna. Häll smeten i en bakform och grädda i vattenbad på 175 grader i cirka 40 minuter.

Filé: Stek hjortköttet på hög värme i en stekpanna med lite olja eller smör, så att köttet förblir rött invändigt. Låt det vila några minuter och skär sedan upp det.

Koka upp viltbuljongen, tillsätt färska enbär och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Sila såsen.
Dela de oskalade lökarna i fyra klyftor och häll över olivolja. Salta och peppra ­lökarna, täck över dem med timjan och baka på 175 grader i ungefär en halvtimme.


Lägg upp rätten som på bilden.

Kundtjänst
E-post: kundtjanst@readersdigest.se
Telefon: 08-566 276 66
Öppettider: 09.30 – 15.00
Post: Reader's Digest, PO Box 7000,
202 26 Malmö
Redaktionen
E-post: red@readersdigest.se
Telefon: 040-666 0163


Annons- och bilagebeställning
E-post: annonse@detbeste.no
Telefon: +47 66 71 60 08
Powered by Create your own unique website with customizable templates.