Anklever med pistaschnudlar

Ingredienser till 4 personer:
600 gram anklever
Till nudlarna:
600 gram sparrispotatis
salt
20 gram stärkelse
150 gram pistaschmandel krossad i mortel
Till den kinesiska såsen:
5 deciliter hönsbuljong
500 gram kycklingvingar
1 fingerstor ingefära
1 stjärnanis
chilipeppar
sojasås efter smak.
Tillagning
1. Nudlarna: Koka den skalade potatisen mjuk på låg värme och pressa den sedan genom en potatispress. Täck över och låt svalna i rumstemperatur.
2. Tillsätt salt och stärkelse, forma till en smal rulle och skär i lika stora bitar. Kyl nudlarna tills de ska användas.
3. Såsen: Koka kycklingvingarna i buljong, tillsätt kryddorna, koka upp igen och sila.
4. Bryn anklevern i en stekpanna tills den är röd och sätt sedan in den fyra–fem minuter i ugnen, 250 grader.
5. Koka nudlarna två minuter i saltat vatten och rulla dem sedan i den krossade pistaschmandeln.
6. Skär levern i skivor, lägg upp nudlarna bredvid och strö över lite mer pistasch. Skeda upp såsen på tallriken och servera.
600 gram anklever
Till nudlarna:
600 gram sparrispotatis
salt
20 gram stärkelse
150 gram pistaschmandel krossad i mortel
Till den kinesiska såsen:
5 deciliter hönsbuljong
500 gram kycklingvingar
1 fingerstor ingefära
1 stjärnanis
chilipeppar
sojasås efter smak.
Tillagning
1. Nudlarna: Koka den skalade potatisen mjuk på låg värme och pressa den sedan genom en potatispress. Täck över och låt svalna i rumstemperatur.
2. Tillsätt salt och stärkelse, forma till en smal rulle och skär i lika stora bitar. Kyl nudlarna tills de ska användas.
3. Såsen: Koka kycklingvingarna i buljong, tillsätt kryddorna, koka upp igen och sila.
4. Bryn anklevern i en stekpanna tills den är röd och sätt sedan in den fyra–fem minuter i ugnen, 250 grader.
5. Koka nudlarna två minuter i saltat vatten och rulla dem sedan i den krossade pistaschmandeln.
6. Skär levern i skivor, lägg upp nudlarna bredvid och strö över lite mer pistasch. Skeda upp såsen på tallriken och servera.