Reader's Digest.se
  • OM OSS
  • ADRESSÄNDRING
  • PRENUMERERA

Anklever med pistaschnudlar

Picture
Ingredienser till 4 personer:
600 gram anklever
Till nudlarna:
600 gram sparrispotatis
salt
20 gram stärkelse
150 gram pistaschmandel krossad i mortel
Till den kinesiska såsen:
5 deciliter hönsbuljong
500 gram kycklingvingar
1 fingerstor ingefära
1 stjärn­anis
chilipeppar
sojasås efter smak.
Tillagning
1. Nudlarna: Koka den skalade potatisen mjuk på låg värme och pressa den sedan genom en potatispress. Täck över och låt svalna i rumstemperatur.
2. Tillsätt salt och stärkelse, forma till en smal rulle och skär i lika stora bitar. Kyl nudlarna tills de ska användas.
3. Såsen: Koka kyckling­vingarna i buljong, tillsätt kryddorna, koka upp igen och sila.
4. Bryn anklevern i en stekpanna tills den är röd och sätt sedan in den fyra–fem ­minuter i ugnen, 250 grader.
5. Koka ­nudlarna två minuter i saltat vatten och rulla dem sedan i den krossade pistaschmandeln.
6. Skär levern i skivor, lägg upp ­nudlarna bredvid och strö över lite mer pistasch. Skeda upp såsen på tallriken och servera.



Kundtjänst
E-post: kundtjanst@readersdigest.se
Telefon: 08-566 276 66
Öppettider: 09.30 – 15.00
Post: Reader's Digest, PO Box 7000,
202 26 Malmö
Redaktionen
E-post: red@readersdigest.se
Telefon: 040-666 0163


Annons- och bilagebeställning
E-post: annonse@detbeste.no
Telefon: +47 66 71 60 08
Powered by Create your own unique website with customizable templates.